Kvalitetstid på HiOA – høgskolen viktigste dugnadsprosjekt.

I går ble det klart at NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning) ikke godkjenner kvalitetssikringssystemet til HiOA. Et kvalitetssikringssystemet, er et system som beskriver hvordan høgskolen skal sikre og utvikle kvaliteten på utdanningene sine. Når NOKUT undersøker den enkelte institusjonen, setter de ned en gruppe som skal se på hvordan institusjonen jobber med evalueringer, og hvilke endringer som skjer på bakgrunn av innspillene som kommer.

Den 17 juli, foreslo komitéen som besøkte HiOA, at vi skulle stryke, fordi systemet vårt ikke var godt nok. Komitéen påpekte at HiOA sitt system var for dårlig fordi:

  • Kvalitetssikringssystemet ble innfør for sent, og ikke har blitt igangsatt skikkelig.
  • HiOA sitt system er ikke godt nok for forskerutdanningene (PHD-er) og master utdanningene.
  • Kvalitetssikringen av praksis er ikke godt nok dokumentert.
  • Det skapes for lite engasjement blant studentene til å bidra til å styrke kvalitetsstrukturen.

HiOA har et ambisiøst system, og får skryt for involveringen av studenter på   bachelorgradsnivå. Slik vi ser det er ikke den største utfordringen HiOA har selve systemet, men det er kulturen rundt det å evaluere. Vi har selvsagt enkelte utfordringer med selve systemet, men det er de enkleste å fikse.

Det viktigste å få gjort noe med er kulturen der studentens innspill bare havner i en skuff. Vi mener økt åpenhet og bevissthet rundt evalueringene derfor er viktigst. Vi syns det må bli mer synlig og få større plass på HiOA sine nettsider, nå må man navigere seg gjennom en jungel av ulike sider for finne nettsiden til kvalitetssikringssystemet. HiOA må i tillegg få på plass et system utenom de normale rapporteringskanalene, også kalt avvik eller «si i fra» -systemet. Vi har mange ønsker for hvordan vi kan utvikle en god kvalitetskultur på HiOA, som du kan lese om i tiltakspakken vår. Dersom våre innspill blir hørt, er vi sikre på at kvalitetskulturen på HiOA blir bedre.

Studentparlamentet er godt forberedt. Vi har avholdt et arrangmentet: «Kvalitetstid», og har laget studentenes tiltakspakke. Her har vi fått med oss studentenes meninger for hva som skal til for å skire og skape god kvalitet her på HiOA.

Nå er vi klare til å brette opp ermene og gjøre en skikkelig innsats for å gjøre HiOA bedre! Med tiltakspakken har vi laget konkrete forslag fra studentene, men vi tar også gjerne en prat med instituttledere, ansatte og andre studenter som ikke har vært med i prosessen. Vi vil ha dine innspill på hvordan hele HiOA kan heve kvalitetskulturen, det er tross alt et dugnadsprosjekt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *