Hvor sikker er du egentlig?

Oktober er det nasjonal sikkerhetsmåned, og det er noe som angår oss alle her på HiOA og i samfunnet forøvrig. Du tenker kanskje, «nei, du tar feil», «dette er bare spam» eller «herr bloggmann du overdriver»  når du leser dette. Men det gjør jeg ikke!

For vet du egentlig hvem som følger deg på sosiale medier? Eller hva du takker ja til når du laster ned en APP? Det gjorde ikke jeg før jeg leste meg opp på temaet, og slik tror jeg det er for mange andre også.

Mange definerer tiden vi er i «som teknologiens gullalder», men vi kan fort glemme konsekvensene hvis man ikke er klar over hvordan man skal håndtere teknologien riktig. Vi studenter skal ut i arbeidsliv som er fullt av teknologiske løsninger og dupedingser, og mange av oss skal jobbe med sensitiv informasjon i løpet av karrierelivet vårt. Derfor er det viktig at vi er skikket til å håndtere denne type informasjon, og bevist på temaet!

HiOA arranger denne måneden en konkuranse som du får tilsendt på din student e-post (PS: som du er skrevet under på at du leser). Men vil du lese enda litt mer om sikkerhetsmåneden kan du klikke deg inn på:http://www.hioa.no/Studier-og-kurs/Sikkerhet/Sikkerhetsmaaneden-2014

Og dersom du vil vite enda litt mer temaet sikkerhet, og HiOAs sitt arbeid kan du klikke deg inn her: http://www.hioa.no/Studier-og-kurs/Sikkerhet

Uansett, både håper og forventer vi i Arbeidsutvalget at du som student har et kritisk forhold til informasjonssikkerhet og hvordan du behandler informasjonen!

datasikkerhet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *