#OsloMet

Gratulerer! Dere er nå blitt det første kullet ved Oslos nye universitet, OsloMet – Storbyuniversitetet! Den 12. januar 2018 fikk Høgskolen i Oslo og Akershus kongens ja, og vi har dermed blitt universitet.

Fra annonseringen av universitetstatus fredag 12. januar på OsloMet (tidligere HiOA). Rune Keisuke kosaka, Torbjørn Røe Isaksen og Curt Rice. foto: Julie Iversen

Veien til universitetsstatusen har vært lang, og mange har jobbet med denne prosessen i flere år. Under dagens feiring av den første uken som universitet sa Rune Keisuke Kosaka, leder av Studentparlamentet i sin tale:

«Vi på OsloMet skal fortsette å være et universitet i tett dialog med arbeidslivet. Vi skal ta med oss 200 år med tradisjon for å utdanne de som driver hjulene i det norske velferdssamfunnet. Vi skal sikre at så mange studenter som mulig opplever arbeidslivsrettet praksis, som også sikrer at vi er klare for å ta på oss de jobbene som finnes når vi er ferdige her; men vi skal også være med på å forme praksisfeltet.»

Curt Rice, Raymond Johansen og Rune Keisuke Kosaka holder taler på feiringen av den første uken som OsloMet.
Foto: Pia Johansen og Julie Iversen

Under feiringen hadde vi også besøk av byrådslederen Raymond Johansen som påpekte i sin tale at Oslo er nå Norges eneste by med to universiteter. Rektor Curt Rice var ikke sen med å påpeke at Metropolitan-universiteter ofte er det nyere universitetet i en by med et allerede eksisterende universitet – og at det er derfor passende at OsloMet vil bli det nye og mer moderne universitetet i Oslo by.

Men hva betyr egentlig universitetsstatusen for deg som er student her?

«Vil det bli mer obligatorisk undervisning? Vil det stå HiOA eller OsloMet på mitt vitnemål? Vil det bli mer forskning og derfor mindre tid til veiledning av studentene?»

Du sitter kanskje inne med mange spørsmål som fortjener et svar, og på studentsidene  har OsloMet gjort så godt de kan for å svare på de spørsmålene du måtte ha.

#OsloMet

Vi i Studentparlamentet er takknemlige overfor alle som har bidratt inn i denne prosessen for forme HiOA om til OsloMet, og til et bedre studiested for studentene som går her. Som avslutning i sin tale sa Rune Keisuke Kosaka:

«Til slutt vil jeg gratulere alle som har jobbet med denne prosessen. Selvfølgelig ikke bare de ansatte, men også alle studenter som har stått på gjennom år med studier, som har bidratt til å forme OsloMet til det det er i dag. Vi skal fortsatt jobbe for at OsloMet skal være et godt sted å være, et sted man tenker positivt tilbake på, og et sted man har truffet mennesker som er viktige i livet sitt. Så nok en gang, gratulerer til alle sammen. Jeg gleder meg til å fortsette det viktige arbeidet med å gjøre OsloMet best mulig for oss studenter i årene som kommer.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *