Dans og debatt i Gjøvik!

Denne helgen hadde det nye Studentparlamentet sitt oppstartsseminar på Gjøvik. Tema for helgen var opplæring av de nye representantene, og vi ønsket å gjøre de trygge og forberedt på sin rolle som representant i Studentparlamentet. I tillegg ønsket vi å legge grunnlaget for et godt, inkluderende og sosial miljø, samt forberede oss litt til årets første parlamentsmøte.

Helgen besto av både sosialt og faglig opplegg, slik at representantene skulle bli godt kjent med hverandre og sin nye rolle som representanter i Studentparlamentet.

Tale og debatteknikkurs med Norsk Studentorganisasjon. Foto: Pia Johansen

Det ble lange dager med opplegg fra morgen til kveld, og vi fikk mange gode diskusjoner, innlegg, workshops og trening i debatteknikk. Vi jobbet blant annet med Handlingsplanen, Politisk dokument om verdiskaping, innovasjon og entreprenørskap, og vi fikk besøk av Norsk Studentorganisasjons (NSO) kursgruppe. De kjørte et kurs i tale- og debatteknikk, og representantene fikk god opplæring i hvordan man skal føre en debatt. De fikk også testet ferdighetene sine i et fiktivt studentparlamentsmøte. Tusen takk til Eline og Marie fra NSO som kjørte et solid og lærerikt kurs for oss, og tusen takk til representantene som kastet seg ut i debatten med glans!

Workshop på seminaret. Foto: Pia Johansen

Etter lange dager og hektisk program med opplæring, var det utrolig flott å bli bedre kjent med alle sammen gjennom det sosiale opplegget. Vi koste oss med brettspill, sang karaoke, danset med stor innlevelse og slappet av på spa.

Studentparlamentet 2018. Foto: Edvard Bjørnson

Denne helgen med hygge og opplæring kommer godt med da vi skal ha det første studentparlamentsmøtet med denne nye engasjerte gjengen i morgen, tirsdag 23. januar. Møtet vil være i P42-Q1015 kl. 17.00 og alle studenter og ansatte er hjertelige velkomne. Vi skal blant annet diskutere Politisk dokument om verdiskaping, innovasjon og entreprenørskap, revidere Handlingsplanen, komme med innspill til utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet, revidere vedtekter og ikke minst skal vi velge 13 delegater og varaer til Norsk Studentorganisasjons Landsmøte. Alle semesterregistrerte studenter ved OsloMet kan stille som delegat. Mer om Landsmøtet kan dere lese om her.

Etter seminarhelgen er vi trygge på at vi har fått en utrolig imøtekommende, inkluderende, dyktig og engasjert gjeng i Studentparlamentet dette året, og vi i Arbeidsutvalget gleder oss til møtet i morgen og ser frem til gode diskusjoner og det gode samarbeide gjennom semesteret!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *