Vi <3 miljø

Det er strålende sol og herlig temperatur på campus i disse dager. Kun siste innspurt gjenstår, og snart er det sommerferie. Siste møte i Studentparlamentet ble avholdt tirsdag 29. mai. Der diskuterte vi flere spennende saker, og vedtok blant annet et nytt politisk dokument om bærekraft og miljø som sier noe om hvilke ønsker og krav vi stiller til OsloMet på disse områdene. I anledning flott sommervær, sykkelsesong og ønske om en grønnere hverdag på OsloMet arrangerte Studentparlamentet og OsloMet også «Sykkelens dag». Den ble avholdt både på Kjeller og i Pilestredet, henholdsvis tirsdag 29. mai og torsdag 31. mai.

Nærmere 50 sykler fikk en vårsjekk på Sykkelens dag i Pilestredet. Foto: Julie Iversen

Omtrent seksti sykler ble til sammen sjekket og fikset gratis. Det ble holdt appeller fra leder av Studentparlamentet, Rune Keisuke Kosaka, direktør for digitalisering og infrastruktur, Asbjørn Seim, og Oslo kommune. I tillegg var det stands og quiz. Det ble trukket åtte vinnere av universalgavekort, gavekort på KUTT Gourmet og gavekort på sykkelbutikk. Vi vil takke alle som bidro til dette flotte, helsefremmende og grønne arrangementet på OsloMet. Dagen var en stor suksess, og vi håper vi får til enda flere slike arrangementer, og stadig økt fokus og satsning på bærekraft og miljø på universitetet.

Sykler repareres! Foto: Julie Iversen

Stands under Sykkelens dag. Vet du hvor søppelet skal sorteres? Foto: Julie Iversen

GJENNOMSLAG! Pantetønner som denne (i gult, vel å merke) blir å finne på campus fra høsten av, for å sikre at flasker blir resirkulert. Pant alt – alltid! Foto: Julie Iversen

På semesterets siste møte i Studentparlamentet vedtok vi også flere resolusjoner. Disse er: Nei til akademisk samarbeid med aktører som aktivt bryter menneskerettighetene!, Kjønnsnøytrale toaletter på OsloMet, Resolusjon om inneklima ved OsloMet – storbyuniversitetet, og Studentrettigheter ved mistanke om fusk. Vi diskuterte også hvilke ønsker vi har for Universitetsbiblioteket i fremtiden, opptaksordningen til høyere utdanning, og vi reviderte vårt politiske dokument om forskning og utvikling.

Vi ønsker dere alle lykke til med de eksamenene som gjenstår, og god sommerferie hvis/når du er ferdig med semesteret. Husk å kose deg litt ute i solen også, og ta vare på naturen og miljøet!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *