Eksamenssituasjonen ved OsloMet

Studentparlamentets leder ved OsloMet har tidligere uttalt til VG at de støtter at eksamen gjennomføres som planlagt, enten de er fysiske eller digitale. Etter gårsdagens pressekonferanse, kan ikke lenger Studentparlamentet stå inne for at OsloMet gjennomfører fysiske eksamener dette semesteret.


– Usikkerheten rundt omikron-varianten gjør at vi ikke lenger kan akseptere at våre studenter må møte til fysisk eksamen. Vi har derfor oppfordret OsloMet til å endre på eksamensformen, sier leder av Studentparlamentet, Rolf Martin Aspenes.


Aspenes sier følgende om hvorfor de tidligere støttet at eksamen skulle gjennomføres som planlagt:
– Omikron-varianten hadde på gitt tidspunkt ikke blitt funnet i Norge. Ut ifra de gjeldende retningslinjene, mente vi at det var rett å fortsette eksamensgjennomføringen som planlagt. Situasjonen vi står overfor nå er annerledes, hvor man ser at vaksinerte personer også har blitt smittet.


OsloMet har i dag gått ut med informasjon om at eksamen fortsetter som planlagt. Studentparlamentet håper likevel at OsloMet endrer på denne avgjørelsen.


– Det er viktig for oss at OsloMet legger om eksamen, slik at alle studenter kan gjennomføre eksamen under trygge forhold. Vi nærmer oss slutten av semesteret, og i år må målet være at alle studenter får reise hjem på ferie. Da må OsloMet spille på lag, og unngå situasjoner der mange studenter er samlet i samme lokale over tid, avslutter han.

Leder av studnetparlamentet ved OsloMet: Rolf Martin Aspenes

Bildet er tatt av Ingrid-Elisabeth Ringstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *