Studentforeninger

En gruppe studenter som står og sitter i sirkel på en fotballbane. En av studentforeningene som driver med idrett.

Det finnes det et mangfold av studentforeninger både på OsloMet og ved de andre utdanningsintitusjonene rundt oss. Som regel kan du engasjere deg på kryss og tvers, i det som opptar deg mest.

Enten du er interessert i kultur, sport, eller vil engasjere deg i samfunnsutfordringer, finner du garantert en forening som passer deg.

Disse foreningene blir mer enn bare en gruppe mennesker – de blir vennegjenger, steder du kan henge når du er sliten, dansepartnere, hjelpere og middagslagere. Det er et helt mylder av alternativer, og vi anbefaler deg å bruke litt tid på å finne en forening som virkelig fenger deg.

Finn din forening

På nettsidene til SiO finner du alt du trenger å vite både for å finne foreningen for deg, eller muligheten til å starte din helt egen forening hvis du ikke finner den perfekte forening i det eksisterende tilbudet. En forening for fuglekikkere? Forfatterspirer? Det er opp til deg!

På studentsidene finner du mer informasjon om foreningene her på OsloMet.

Hvert år arrangeres det Foreningsdag på OsloMet. Foreninger som driver med spill og gaming, revy, sport, politikk, kor og faglige foreninger stiller med stand og er interessert i å møte akkurat deg.

Økonomisk støtte

Med gode og ryddige søknader og trygg økonomistyring kan din studentforening motta økonomisk støtte gjennom flere ulike ordninger, her er muligheter som er relevant for OsloMet studenter:

En oversikt over hvor alle SiO-registrerte studentforeninger i Oslo og på Kjeller kan søke midler:

Fadderforeninger kan søke egne faddermidler som annonseres direkte til fadderstyrene i forbindelse med planlegging av studiestart.

Kontakt og spørsmål

SiO foreninger kan som regel svare på alt du trenger å vite om foreninger. De har kontortid i Studenthuset i P52 på OsloMet flere dager i uka, men møter deg gjerne utenom oppsatt tid også – du må bare gjøre en avtale med dem.

Er du nysgjerrig, ønsker å vite hva som passer for deg, få hjelp til å komme i gang eller vil ha informasjon om hvordan starte og drive din egen forening kan du alltid kontakte SiO Foreninger. Kontakt dem gjerne på telefon 22853377 eller send en e-post til SiO Foreninger.

OsloMet har også en Studentlivkoordinator som jobber mye med studentforeninger og studentaktiviteter. Studentparlamentet har også god oversikt. Lurer du på noe er det bare å stikke innom Studenthuset i P52.