Studentforeninger

Hvorfor bli med i en studentforening?

Foreninger er enkelt forklart fellesbetegnelsen på studentgruppene som driver med for eksempel idrett, gaming, arrangerer konserter, driver bar eller diskuterer verdensproblemer. Det viser seg gang på gang at studenter som engasjerer seg i ulike aktiviteter både har det bedre og gjør det bedre i studietiden. Gjennom aktiv deltakelse i studentforeninger får du vennskap, kunnskap og erfaringer som ingen pensumbok kan tilby – det er verdt å ha med seg i livet etter studiene.

Det finnes egne studentforeninger på OsloMet og enda flere foreninger i Oslo og tidligere Akershus som du kan være med i. Studentforeningen kan bli vennegjengen, stedet du henger når du er sliten, de du danser med, får hjelp fra og lager middag sammen med – det er et mylder av utvalg og vi anbefaler deg å bruke litt tid på å finne en forening som passer deg.

Finn din forening

På nettsidene til SiO finner du alt du trenger å vite både for å finne foreningen for deg, men også hvordan starte en studentforening hvis du ikke finner den perfekte forening i det eksisterende tilbudet. Du finner og tips og triks til hvordan å drive studentforeninger og søke om midler til foreningsaktivitet.

OsloMet har et stort fokus på godt studentliv, mangold og inkludering fordi det bidrar til et godt og trygt studentmiljø. På studentsidene finner du mer informasjon om foreningene ved OsloMet.

Hvert år arrangeres det Foreningsdag på OsloMet. Foreninger som driver med spill og gaming, revy, sport, politikk, kor og faglige foreninger stiller med stand og er interessert i å møte akkurat deg.

Fortsatt usikker, bekymret eller synes det er vanskelig å finne frem?

Velkommen er et tiltak for å få alle studenter til å finne seg til rette i studentforeninger. Hovedmålet er å hjelpe deg med å få mer ut av din studietid, under trygge omstendigheter. Les mer om tiltaket og ikke nøl med å ta kontakt!

Økonomisk støtte

Med gode og ryddige søknader og trygg økonomistyring kan din studentforening motta økonomisk støtte gjennom mange ulike ordninger, her er to muligheter som er relevant for OsloMet studenter.

Som godkjent registrert forening ved OsloMet kan du søke midler fra OsloMet-potten. Alle SiO-registrerte studentforeninger i Oslo og Akershus kan søke midler fra Kulturstyre.

Fadderforeninger kan søke egne faddermidler som annonseres direkte til fadderstyrene i forbindelse med planlegging av studiestart.

Kontakt og spørsmål

SiO foreninger kan som regel svare på alt du trenger å vite om foreninger. De har kontortid i Studenthuset i P52 på OsloMet flere dager i uka, men møter deg gjerne utenom oppsatt tid også – du må bare gjøre en avtale med dem.

Er du nysgjerrig, ønsker å vite hva som passer for deg, få hjelp til å komme i gang eller vil ha informasjon om hvordan starte og drive din egen forening kan du alltid kontakte SiO Foreninger. Kontakt dem gjerne på telefon 22853377 eller send en e-post til SiO Foreninger.

OsloMet har også en Studentlivkoordinator som jobber mye med studentforeninger og studentaktiviteter. Studentparlamentet har også god oversikt. Lurer du på noe er det bare å stikke innom Studenthuset i P52.