Valgkomiteen vil ha DEG!


Da har Valgkomiteen kommet med sine innstillinger til valgene som vil bli avholdt under Studentparlamentets forsamlingsmøte 25. januar.

På møtet skal Forsamlingen velge representanter til både styret i Studentparlamentet, desisjonskomiteen og to valgkomiteer. Her finner du en presentasjon av de kandidatene Valgkomiteen har bestemt seg for å foreslå til de ulike vervene.

Husk! Det er fortsatt ikke for sent å melde sitt kandidatur. Hvem som helst har mulighet til å benke under møtet (så lenge du er registrert student ved HiO).

Møtet finner sted 25. januar kl. 16.30 i Pilestredet 48, rom S642.

Styret

Helsefag

Aleksander Noren er 19 år og går første året på farmasiutdanningen. Han synes det er spennende med ansvar og liker å gå i front. Aleksander fremstår som engasjert og reflektert, som ved siden av å ha sittet som vara i styret høsten 2010, vil bidra med både kontinuitet og engasjement i styret.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Aleksander Noren som fast representant for HF i styret i Studentparlamentet. Valgkomiteen har ingen kandidater til varaplassen.

Journalistikk, bibliotek og informasjonsfag

Oda Foslie går andre år på bibliotek og informasjonsteknologi på JBI og har tidligere tatt pedagogikk på UiO. Oda er en god lytter, lærer fort og motiveres av mulighetene man får av å sitte i styret, og av å kunne bidra for å gjøre noe godt for andre.

Av kampsaker ønsker Oda blant annet å jobbe med betalt praksis, og at man skal ha tilgang til data ved eksamener hvor dette er relevant. Oda oppleves som en positiv og entusiastisk person med god arbeidskapasitet og vil være ett viktig bidrag som medlem av styret.

Siri Søberg går også andre år på bibliotek og informasjonsteknologi på JBI og har en bachelor i middelalderhistorie på UiO. Siri er engasjert i at studentenes rettigheter skal bli hørt og ønsker å jobbe for en mer inkluderende høgskole, noe hun har vist gjennom sitt verv som faddersjef for studentrådet sitt.

Siri oppleves som en engasjert person og vil som vara være en god støttespiller og sparringspartner for Oda i styret.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Oda Foslie som fast representant for JBI i styret i Studentparlamentet. Valgkomiteen innstiller Siri Søberg som vararepresentant for JBI i styret i Studentparlamentet.

Ingeniørutdanningen

Stian Østvoll Ingvaldsen går siste året på energi og miljø i bygg på IU og sitter for tiden med sitt hovedprosjekt.

Av viktige saker ønsker Stian blant annet å jobbe med å styrke kontakten med velferdstinget, bedre begrunnelser for eksamen og at fusjonsprosessen med HiAk skal bli best mulig for studenene.

Stian oppfattes som en engasjert person som har lært mye i sin tid som styremedlem høsten 2010, og vil med sin erfaring bidra til en god kontinuitet i styret.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Stian Østvoll Ingvaldsen som fast representant for IU i styret i Studentparlamentet. Valgkomiteen har ingen kandidater til varaplassen.

Sykepleierutdanningen

Ingrid Korneliussen går andre året på sykepleierutdanningen og sitter som studentrådsleder. Ingrid fremstår som en meget engasjert og strukturert person.

Av saker hun ønsker å jobbe for nevnes økt kvalitet, bedre forelesere på utdanningen og økt engasjement blant studentene. Med sitt kontaktnettverk på SU, og sitt engasjement, vil Ingrid være et viktig bidrag til styret.

Ane Danese går også andre år på sykepleierutdanningen og motiveres av muligheten til å kunne være med å påvirke i sin studieperiode. Ane ønsker å jobbe for et mer synlig og tilgjengelig Studentparlament og har en rekke ideer og tanker om hvordan dette kan gjøres.

Ane fremstår som en person med mye engasjement og ideer, og vil være en god støttespiller for Ingrid i styret.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Ingrid Korneliussen som fast representant for SU i styret i Studentparlamentet. Valgkomiteen innstiller Ane Danese som vararepresentant for SU i styret i Studentparlamentet.

Samfunnsfag

Magnus Raastad Hagelund studerer andre året ved SAM. Han ser på seg selv som en sosial person med kontakter på tvers av avdelinger. Magnus ønsker å jobbe for velferdstilbudet og påpeker blant annet innetemperatur som en sak studentene har klaget på. Han har tidligere hatt styreverv, og har derfor erfaring med sakspapirer og det å skulle si sin mening i denne type forsamling. Magnus har vist initiativ ved å undersøke hva styret gjør og viser med dette et engasjement valgkomiteen ser verdien av.

Truls Grøstad studerer andre året revisjon ved avdeling SAM. Han sier selv at tiden er inne for å engasjere seg mer og beskriver seg selv som energisk og utadvent. Av saker han vil jobbe med kan vi nevne studentvelferd og leseplassmangelen ved HiO. Velgkomiteen ser at Truls vil være en god vara til styret med sin engasjement og sin energi.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Magnus Raastad Hagelund som fast representant for SAM i styret i Studentparlamentet. Valgkomiteen innstiller Truls Grøstad som vararepresentant for SAM i styret i Studentparlamentet.

Lærerutdanning og internasjonale studier

Erlend Schjelderup går første året på grunnskolelærer 5-10 år. Erlend har sitt hovedengasjement rundt det kulturelle tilbudet ved HiO. Erlend oppfatter seg selv selv som vennlig, diplomatisk og har gode evner til å sette seg raskt inn i saker. Valgkomiteen oppfatter ham som reflektert og talefør, og tror han vil representere LUI på en god måte i Studentparlamentets styre.

Simen Aasgaard Øien går siste året på førskolelærer. Han har en periode bak seg i Forsamlingen, i tillegg til at han har vært studentrådsleder ved studiet sitt. Han ønsker å følge fusjonsprosessen og se til at studentene blir hørt. Ellers er undervisningsformer og vurderingskriterer saker Simen trekker frem som viktige for ham. Med Simen er Valgkomiteen forsikret om at LUI har en solid vararepresentant til styret.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Erlend Schjelderup som fast representant for LUI i styret i Studentparlamentet. Valgkomiteen innstiller Simen Aasgaard Øien som vararepresentant for LUI i styret i Studentparlamentet.

Estetiske fag
Karen Louise Vuttudal Grindvold studerer drama- og teaterkommunikasjon. Hun har sittet i Studentparlamentets styre i et halvt år og ønsker fortsatt at EST skal være representert. Valgkomiteen oppfatter Karen som utadvent og lærevillig, med et engasjement som kommer godt med i rollen som styremedlem for avdeling EST.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Karen Louise Vuttudal Grindvold som fast representant for EST i styret i Studentparlamentet. Valgkomiteen har ingen kandidater til varaplassen.

Lokal valgkomité

Emir Memovic

Emir er 22 år og går på ingeniørutdanningen. Han er en utadvent ung mann som i økende grad har engasjert seg i Studentparlamentet. Emir fremstår som reflektert og imøtekommende. Han har sterke sosiale egenskaper, og valgkomiteen vurderer Emir som en svært dyktig nettverksbygger.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Emir Memovic til den lokale valgkomiteen.

Nikolai Oldervik

Nikolai er for tiden studentrådsleder på avdeling SAM. Han har engasjert seg i Studentparlamentet så lenge han har vært studentrådsleder, og har vært et viktig bindeledd mellom avdeling SAM og Studentparlamentet.

Nikolai fremstår som reflektert og imøtekommende. Han har et viktig kontaktnettverk på IU og SAM, der han har god oversikt over den kompetansen som er å finne i de ulike studentmiljøene. Nikolai har gode sosiale egenskaper og ansees som en meget god kandidat til HiO sin lokale valgkomité.

Valgkomiteens innstilling: Valgkomiteen innstiller Nikolai Oldervik til den lokale valgkomiteen.

Felles valgkomité

Kremena Tosheva

Kremena går andre året økonomi og administrasjon ved avdeling SAM.  Hun har tidligere erfaring som studentrepresentant og ønsker å involvere seg enda mer gjennom å være med i Valgkomiteen. Valgkomiteen ser på Kremena som en utadvendt og uredd person, som ikke er redd for å fremme meningene sine. Dette mener Valgkomiteen vil gjøre det lett for henne å komme i kontakt med aktuelle kandidater for de ulike vervene. Det vil også være nyttig under diskusjonene enhver valgkomite må igjennom.
Forslag til vedtak: Forsamlingen velger Kremena Tosheva til medlem av felles valgkomite, samt lokal valgkomite.  

Gerhard Eriksen

Gerhard er studentpolitiker med bred erfaring fra en rekke verv. Han er medlem av den utgående Valgkomiteen samt det nye Velferdstinget. Hans ønske er å fortsette det gode arbeidet med de forskjellige prosessene som har blitt satt i gang i forbindelse med fusjonsprosessen, for på denne måten oppnå et best mulig resultat. Gerhards erfaring fra valgkomitéarbeid, og hans nettverk innenfor studentpolitikken, vil gjøre Valgkomiteen i bedre stand til å finne gode kandidater til de ulike vervene.

Forslag til vedtak: Forsamlingen velger Gerhard Eriksen til leder av den lokale valgkomitéen, samt medlem av felles valgkomite.

Desisjonskomiteen

Eirik Yven

Eirik er tidligere leder av Studentparlamentet og sitter i dag i styret for Høgskolen i Oslo. Han ser på Desisjonskomiteen som en viktig komité, som skal sørge for at studentdemokratiet ved HiO blir drevet på riktig måte. Hvis det skulle oppstå tvil om hvilke regler som gjelder så ønsker han at Desisjonskomiteen er de første man henvender seg til, får veiledning fra, samt forslag til forbedringer. Eiriks erfaring som tidligere leder for Studentparlamentet, i tillegg til hans nåværende posisjon i HiO-styret, mener Valgkomiteen vil komme til stor nytte i Desisjonskomiteen.
Forslag til vedtak: Forsamlingen velger Eirik Yven til medlem av desisjonskomiteen.

Christina Simonsen

Christina Simonsen har erfaring fra Landsstyret, leder for Valgkomiteen samt andre verv i studentpolitikken. Hun kjenner til de formelle bestemmelsene og ønsker at Desisjonskomiteen skal spiller en mer aktiv rolle ved uklarheter som måtte dukke opp i studentpolitikken. Valgkomiteen mener Christinas utstrakte erfaring vil komme til god nytte i Desisjonskomiteen.

Forslag til vedtak: Forsamlingen velger Christina Simonsen til leder av desisjonskomiteen.

Vurderingene ovenfor har blitt gjort av Valgkomiteen for 2010, bestående av Gerhard Eriksen, Eirik Yven, Daniel Massie og Zlatko Kazaz.


Les mer om de forskjellige vervene her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *