Uke nr. 2 – og litt annet

Arbeidsutvalget (AU) oppsummerer her studiestartuke nummer to – og kommer nederst i posten med den nye «spørsmål vi på kontoret har stilt oss selv» den siste uken.

Den andre uken av studiestart startet med ekte oslofølelse med deLillos-konsert arrangert av fadderordningen ved Ingeniørutdanningen (godt støttet økonomisk av blant annet oss). Det ble en smått magisk aften, med ett av de mest osloske bandene i verden, perfekt innrammet av godvær og St. Hanshaugen på sitt mest innbydende.

Tirsdag var det klart for finale i Akademikacupen. Selv om laget fra «grunnskolelærer matte» hadde det klart største og mest høylytte oppmøtet, måtte de se seg slått av laget fra helsefag. På en hederlig andreplass kom laget fra journalistikk.

Onsdag var det duket for «Rektors grillaften» på takterassen på studiested Kjeller. Et flott arrangement, som dessverre ble lidende under det man kan kalle suboptimale værforhold. De fremmøtte var likevel åpenbart fornøyde med gratis grillmat og brus på den gedigne balkongen vi har til rådighet her på Kjeller.

Torsdag var det klart for den store «Kampen om Tigerstaden» på Blindern. Her skulle hovedstadens utdanningsinstitusjoner kjempe om ære og berømmelse, og en vandretiger, i diverse konkurranser. Lagene ble testet i både humor, kløkt, motesans, hurtighet, kreativitet og andre krevende lagøvelser. Og selv om HiOA måtte se seg slått av både Norges Dansehøyskole og Universitetet i Oslo, var det likevel en viktig trøst å se BI milevis bak seg på poengstatistikken.

På Kjeller var det samme torsdag avslutning av fadderukene med Dj Eshm fra Karpe Diem på Connect i Lillestrøm. Vi kan rapportere om vesentlig bedre stemning enn på tilsvarende arrangement i fjor, med nyklekkede studenter og faddere i skjønn harmoni, som alle koste seg stort.

Ellers har vi i AU vært opptatt med å møte de nye studentene på studiestartrunder og ute på campus. Vi får med selvsyn se det store spennet i utdanninger og mennesker som starter sine studier ved Høgskolen nå. Spesielt er det interessant å se de mange studentene på Kjeller som – vi gjetter frimodig – overgår oss rikelig i både alder og livserfaring. Vi i Studentparlamentet håper og tror selvfølgelig at vi også kan være en ressurs for dere, men må samtidig innrømme at vi har liten kunnskap om hvordan deres studiehverdag fortoner seg. Derfor er det spesielt viktig for oss at så mange som mulig kommer innom oss på kontorene, for å slå av en prat og fortelle oss om hva dere vil vi skal jobbe med.

Spørsmål vi i AU har stilt oss denne uken:

  • Hvor mange utvalg om forskning og utvikling (FoU) trenger HiOA?
  • Hvorfor tar enkelte utdanninger inn 170 studenter når de planlegger å uteksaminere 100?
  • Burde vi legge opp til valgkamparrangementer på campus?
  • Er all utveksling bra utveksling?

Takk for et par flotte studiestartuker, folkens! Og velkommen til HiOA 🙂

Foto: Liv-Kristin Rød Korssjøen. Se flere bilder på facebook.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *