Hva gjør en klassetillitsvalgt?

Da er vi inne i vår tredje uke av høstsemesteret 2014. Det er mange nye fjes og mye informasjon å fordøye. I løpet av de neste par ukene skal også klassetillitsvalgt velges.

Noen engasjerte tillitsvalgte har lagd en orienteringsfilm om tillitsvalgte som skal vises i en av timene dine. Har du ikke sett den kan du se den her.

Som tillitsvalgt kan du bli kjent med mange nye mennesker og får erfaringer som er nyttige i jobbsammenheng senere i livet.

Som tillitsvalgt representerer du klassen din i alle saker som omhandler studiene. Det vil si at du representerer klassen din ovenfor kontaktlærere, faglærere og emneansvarlig. Det kan innebære å gi tilbakemelding på undervisning, hjelpe medstudenter med saker og holde kontakt med Studentrådet.

Studentrådet er et råd der alle tillitsvalgte ved ditt institutt møtes og tar opp saker som er aktuelle for utdanningene. Her kan man få informasjon om hva som skjer på høgskolen, fakultet og instituttet som kan være nyttig for deg og din klasse. Det er også mulig å få hjelp til å løse problemer man kan møte på.

Som tillitsvalgt skal du også få være med å gå igjennom tilbakemeldinger klassen har gitt i emneavalueringer, sammen med emneansvarlig, og også foreslå tiltak. Mer om dette kan du finne her.

Vi i Studentparlamentet arrangerer tillitsvalgtkveld torsdag 25. september. Hold av denne datoen så kommer det mer informasjon senere! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *