Verdensdagen for psykisk helse

                                        psykiskhelse

Fredag 10.oktober er det verdensdagen for psykisk helse. Tema i år er «hverdagsstress». Dette er vel noe enhver student har kjent på. Stress trenger ikke være noe negativt, men kan fort bli det.

Vi studenter opplever i dag at det er mange krav til oss. Krav til å prestere i studiene, ha et godt sosialt liv, engasjere oss i frivillige organisasjoner. Samtidig som vi skal finne tid til å trene, spise sunt, besøke familie, ha forskjellige hobbyer som å bake boller og klatre i fjell.  Også skal man jo gjerne finne noen å gjøre alt dette sammen med. Ja, og deltidsjobben man må ha tid til hvis man har lyst til å ha penger til tak over hodet.

Mange bekymringer og tanker, problemer i nære relasjoner og andre ting er med på å øke stress. Det er mye vi studenter må tenke på i tillegg til de kravene og forventningene vi har til oss selv og man kan fort føle seg utilstrekkelig. Et høyt stressnivå fordi kroppen konstant er på vakt kan føre til alvorlige helseplager og gjøre at vi ikke fungerer godt i hverdagen.

Derfor er det viktig at vi tar vare på oss selv og hverandre – se hverandre og puste med magen.

I dag, torsdag 9.oktober, skal vi ha stand i P48 og P32 der vi har fokus på dette temaet og deler ut brosjyrer med tips som kan hjelpe i en stressende hverdag. Kom innom!

På fredag arranger Fontenehuset i samarbeid med institutt for ergoterapi og ortopedi en fagdag der studenten Einar og Studentparlamentslederen Tord skal fortelle litt om sin erfaringer. Det blir fokus på psykiske helseutfordringer i studenttilværelsen og videre ut i arbeidslivet. Absolutt verdt å få med seg!

Anbefaler denne videoen om hvordan du kan roe ned ved å bare være tilstede i 10 minutter om dagen.

Vil du vite mer om stress og måter du kan håndtere det på så har også SiO en fin side der du kan finne hjelp hvis du trenger det eller tips til å takle en utfordrende studenthverdag.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *