Valgkomiteens innstilling

Innledning valgkomiteens prosess

Valgkomiteen vil først og fremst takke alle som har stilt seg til disposisjon for vår vurdering og understreke at det har vært en utfordrende jobb å skulle vurdere så mange sterke kandidater opp mot hverandre.

I vurderingen av kandidatene har vi sett på kandidatenes motivasjonsbrev, CV og intervjuer. I tillegg har kandidatene til Arbeidsutvalget og Universitetsstyret besvart faglige/personlige caseoppgaver og deltatt i sofadebatt.

Spørsmålene som ble stilt i intervjuene og sofadebatten har vært planlagt i forkant for å sikre en så lik vurdering som mulig for alle kandidater.

I vår vurdering har vi lagt vekt på kompetanse, rolleforståelse for vervet, refleksjonsevne og helhetlig sammensetning av de ulike utvalgene.

Valgkomiteen vurderingsprosess har foregått over en 2-ukers periode som har gjort at vi måtte jobbe effektivt, men det har ikke hatt noen konsekvens for kvaliteten på vårt arbeid. Likevel vil valgkomiteen anbefale at man i fremtiden setter av mer tid til intervjuprosessen enn det vi gjorde i år.

Det skal også nevnes at et av komitemedlemmene bor og jobber i Trøndelag og derfor ikke har kunnet være fysisk tilstede på intervjuer og sofadebatt, men har fulgt arbeidet over Skype.

Valgkomiteen har benyttet seg av følgende innstillinger:

Enstemmig innstilt – Valgkomiteen er enig om at kandidaten er best egnet til vervet

Innstilt – Flertallet i valgkomiteen er enig om at kandidaten er best egnet til vervet, men mindretallet ønsker ikke å ta ut noen disens (uenighet)

Flertallets innstilling – Flertallet i valgkomiteen mener kandidaten er best egnet til vervet

Mindretallets innstilling – Mindretallet i valgkomiteen mener en annen kandidat er best egnet

Ikke innstilt – Valgkomiteen er enig om at kandidaten ikke er den best egnede til vervet

 

Studentparlamentets arbeidsutvalg

 

Leder av arbeidsutvalget

Bjørn Harald Hegreberg Garborg – Enstemmig innstilt

Bjørn Harald viser en god forståelse for rollen som leder og har tydelige ambisjoner for arbeidsutvalget og studentparlamentet det kommende året. Han har vist til erfaring og planlegging rundt synliggjøring av studentparlamentet, noe valgkomiteen tror vil bli viktig i det kommende året. Bjørn Harald fremstår som en rolig og trygg leder som vil bidra til et godt miljø og samhold innad i arbeidsutvalget og studentdemokratiet for øvrig. Bjørn Harald har allerede et bredt nettverk på OsloMet både blant studenter og i administrasjonen. Dette vil komme godt med i arbeidet med å fremme studentstemmen.

Nestleder av arbeidsutvalget

Vilde Henningsgård – Enstemmig innstilt

Vilde har veldig klare tanker om hvordan hun skal møte og følge opp nye studenter, tillitsvalgte og studentdemokratiet på OsloMet. Hun reflekterer godt rundt sin rolle i et team og hvordan skape et godt arbeidsmiljø internt i arbeidsutvalget. Valgkomiteen tror Vilde vil utfylle Bjørn Harald godt som nestleder og er svært bevisst på hvordan hun ønsker å opptre i denne rollen, i tillegg til at hun innehar de egenskapene som kreves for å steppe inn for leder ved behov. Videre mener valgkomiteen at Vilde kommer til å representere Studentparlamentet på en god måte ut mot resten av studentdemokratiet og være en stor ressurs i arbeidet med de tillitsvalgte på de ulike nivåene.

Fagpolitisk ansvarlig

Egle Juodziukynaite – Enstemmig innstilt

Egle fremstår som en faglig sterk kandidat. Valgkomiteen vil særlig trekke frem hennes kompetanse innen innovasjon og entreprenørskap som en sjelden ressurs. Hun reflekterer godt rundt krysningspunktet mellom fagpolitikk og læringsmiljøpolitikk, og hvordan hun skal samarbeide med Læringsmiljøansvarlig. Egle er pragmatisk, strukturert, løsningsorientert og har spennende tanker om hvordan engasjere flere studenter i faglige tilbud på campus, som Makerspace og Gründergarasjen. Hun er sterk og tydelig i sin kommunikasjon, både skriftlig og muntlig. Dette vil komme godt med i råd og utvalg, og utforming av ny politikk. Valgkomiteen opplever Egle som en tilpasningsdyktig og samarbeidsvillig kandidat som reflekterer godt rundt sine styrker og svakheter i et team.

Læringsmiljøansvarlig

Jeanett Andersen – Enstemmig innstilt

Jeanett har lang erfaring fra flere arenaer hvor læringsmiljø står på agendaen. Hun reflekterer godt rundt viktige tema som studenters psykiske helse, SHoT-undersøkelsen, studiestart og hvordan hun skal jobbe med disse sakene. Jeanett viser spesielt god innsikt i fagfeltet Læringsmiljø og har et brennende engasjement for dette. Valgkomiteen opplever Jeanett som en trygg og stødig person som vil være et verdifullt bidrag til arbeidsmiljøet i arbeidsutvalget og Studentparlamentet. Særlig har hun gode tanker om samarbeidet med fagpolitisk ansvarlig og valgkomiteen tror disse vil utfylle hverandre på en god måte. I tillegg har Jeanett mye erfaring med å følge opp og veilede tillitsvalgte som vil være en styrke som delegasjonsleder i Velferdstinget.

 

Universitetsstyret

 

Mannlig representant

Ole Marius Svendsen – flertallets innstilling

Ole Marius imponerer med sin strategiske og analytiske tilnærming til oppgaven som studentrepresentant i Universitetsstyret. Han har en grunnleggende forståelse for styrearbeid og tydelige tanker om hvordan hanskal bringe studentenes meninger til styrebordet. Han reflekterer godt over hvordan han skal jobbe med sakene i forkant av styrebehandlingen for å sikre gjennomslag. Valgkommiteen vurderer Ole Marius sin kunnskap og erfaring som et verdifullt og viktig bidrag inn i studentrepresentantgruppen som vi innstiller på.

Rune Keisuke Kosaka – mindretallets innstilling

Keisuke har en imponerende innsikt i organisasjonen OsloMet og UH-sektoren for øvrig. Han reflekterer sterkt rundt styrets rolle på universitetet og hvordan styret oppnår målene sine gjennom strategisk og økonomisk styring. Hans lange fartstid og brede erfaring fra studentdemokratiet lokalt og nasjonalt gir han oversikt og kunnskapsgrunnlag som vil være verdifullt for styret og studentrepresentantgruppen.

Kvinnelig representant

Julie Iversen – Enstemmig innstilt

Julie har lang og bred erfaring både fra studentpolitikken og partipolitikk nasjonalt og lokalt, og vet hvordan hun skal nyttiggjøre seg denne erfaringen i vervet. Hun viser god innsikt i styrets arbeid og reflekterer godt over balansen mellom det å ivareta studentenes stemme og styrets ansvar som øverste organ på institusjonen. Julie er en karismatisk og imøtekommende person med gode kommunikasjonsferdigheter. Dette vil være avgjørende for gjennomslagskraft.

1. vara

Tor Løvset Waage – Enstemmig innstilt

Tor er en reflektert og engasjert student. Han er svært bevisst sin rolle og styrke som studentrepresentant og viser en sterk tilknytning til grasrota i studentdemokratiet. Valgkomiteen vil særlig trekke frem hans evne til å se løsninger på problemer, sette seg inn i saker raskt, og hans tanker om hvordan han skal samarbeide med de andre styrerepresentantene. Tor fremstår som en god lagspiller som vil bidra godt til styreteamet både i forberedelser og i møtene.

2. vara

Ingen innstilling

 

Skikkethetsnemnda

 

Kvinnelig representant

Kaja Sofie Lorentzen – Enstemmig innstilt

Kaja viser forståelse for vervet og viktigheten av studentrepresentasjon i nemnda. Valgkomiteen vil særlig trekke frem hennes refleksjoner om å sikre studentenes rettigheter i prosessen ved skikkethetsvurderinger.

Mannlig representant

Marius Toresen – Enstemmig innstilt

Marius har god forståelse for hva det vil si å sitte i nemnda. Han reflekterer god over hva skikkethet innebærer og viktigheten av skikkethetsordningen. Erfaringen hans fra å sitte et år i Klagenemnda gjør han godt rustet til å behandle tunge saker på en ryddig og ansvarsfull måte.

 

Klagenemnda

 

Kvinnelig representant

Marte Raknerud Hoel – Enstemmig innstilt

Marte har god forståelse for nemndas ansvar og oppgave. Med sin erfaring fra et år i klagenemnda er hun godt rustet til å fylle vervet og er seg sitt ansvar bevisst.

Mannlig representant

Marius Toresen – Enstemmig innstilt

Marius har god forståelse for vervet og rollen som studentrepresentant. Han har allerede sittet et år i nemnda og har vist seg egnet til vervet.

Mannlig vara

Rolf Martin Aspenes – Enstemmig innstilt

Rolf Martin reflekterer godt over hva rollen som studentrepresentant i nemnda innebærer og viser god forståelse for juridiske prosesser. Valgkomiteen føler seg trygge på at han kan steppe inn og representere studentene på en god måte i nemnda.

Kvinnelig vara

Kaja Sofie Lorentzen – Enstemmig innstilt

Kaja reflekterer godt om viktigheten av god saksgang i klagesaker. Hun viser engasjement for ivaretaglese av studenters rettigheter og god forvaltningsskikk i behandlig av klagesaker.

 

Studentparlamentets kontrollkomite

 

Rolf Martin Aspenes – Enstemmig innstilt

Rolf Martin viser særlig interesse og forståelse for vedtektsarbeid og komiteens arbeidsoppgaver. Han kan vise til tidligere erfaring med ledelse som kommer godt med når kontrollkomiteens øvrige medlemmer eventuelt byttes ut ved neste valg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *