Valg i Studentparlamentet 2020

Det er igjen duket for valg i Studentparlamentet ved OsloMet. Lørdag 9. mai klokken 11:00 arrangeres valgmøte og her skal det velges nytt arbeidsutvalg (AU), studentenes universitetsstyrerepresentanter (US), vi velger til parlamentets interne komiteer og studentrepresentanter til øvrige nemnd, råd og utvalg på universitetsnivå.

Valgkomiteens arbeid

Studentparlamentet opprerer med valgkomitè. Valgkomiteen har som mandat å legge frem et forslag for parlamentet om hvem de mener er mest egnet til når det kommer til universitetets viktigste verv. Dette inkluderer universitetsstyre, aka sjefene over OsloMet. Les om mer om valgkomiteens arbeid og innstillinger nederst på denne siden.

Valgkomiteens innstilling for 2020 kan leses her.

Hvordan stille

Du stiller til valg gjennom å levere kandidatskjema (for verv valgkomiteen innstiller på) eller ved å stille på selve valgmøtet (øvrige verv). Kandidatskjema vil åpnet 1. april og finnes her. Det er vanlig å annonsere kandidatur i Studentparlamentets Facebook grupper dersom man stiller til de større vervene, men dette er ikke et krav.

Frister

Frist for å stille til valg er alltid under valget det valges til, men frist for å bli vurdert av valgkomiteen er 26. april. Dette er fordi valgkomiteen skal vurdere kandidater, gi personlige og generelle forklaringer i tillegg til at AU- og US-kandidater skal få case-oppgaver.

Valg til arbeidsutvalget (AU)

Studentparlamentets arbeidsutvalg skal også velges. Fire studenter som jobber ett år på fulltid og står for parlamentets daglige drift, studentenes stemme utad og er bindeleddet mellom studentene, leddene i hierarkiet på OsloMet og ledelsen. Arbeidsutvalgets stillingsbeskrivelse kan leses her.

Valg til øvrige råd og utvalg

Det er krav om 20% studentrepresentasjon i alle organ med beslutningsmyndighet ovenfor studentene. Disse studentene er det Studentparlamentet som velger. Les mer om hva og hvilke råd og utvalg her.

Kontakt

For spørsmål rundt valgkomiteens arbeid og innstillinger send mail til vk.sphioa@gmail.com.

For spørsmål om valgmøte, verv, utfordringer med Convid-19 eller annet send mail til studentparlamentet@oslomet.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *