Er du nysgjerrig på dine alkoholvaner?

Har du opplevd eller opplever du ditt forhold til alkohol som problematisk?

SiO tilbyr nå en enkel, webbasert test som gir et klart svar, basert på de rådene Verdens Helseorganisasjon (WHO) har gitt. Testen «Balance» er et tilbud til dem som vil sjekke og eventuelt justere sine alkoholvaner.

Endring av vaner

Balance er ikke et avholdsprogram som advarer mot alkoholens mange farer eller retter pekefingeren mot noen. I stedet er det et lystbetont program som hjelper deg til sunnere drikkevaner gjennom små og store endringer tilpasset deg. Programmet er utviklet av AKAN og støttes av Studenthelsetjenesten i SiO.

Balance er laget av psykologer og eksperter på alkoholvaner. Det bygger på forskningsbasert kunnskap om motivasjon og mestringsstrategier i forbindelse med ønsket atferdsendring. Gjennom programmet vil du derfor få anledning til å lære mye om deg selv. Du vil også få noen redskaper for endring av vaner som kan komme til nytte på andre områder i livet, for eksempel studievaner eller treningsvaner.

Hva er Balance?

Balance består av to deler. I den første delen tar du internettbasert hurtigsjekk av alkoholvanene dine. Dette tar kun noen få minutter. Når du har gjennomført denne testen, får du en tilbakemelding på hvordan det står til med alkoholvanene dine – om de er trygge, eller om det er et behov for å justere kursen.

Alle som tar testen får tilbud om å gå videre til del to, der du kan få hjelp og støtte til å justere alkoholvanene dine ved å være med på et internettbasert program som løper daglig i 56 dager, og som deretter har en (mindre intensiv) oppfølgingsperiode på 10 måneder. Det er ingen møter, grupper, personlige samtaler, eller liknende. Alt foregår på internett. De som velger å følge programmet kan til enhver tid slutte å bruke det – det er enkelt å melde seg av.

Klikk her for å ta hurtigtesten i Balance.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *