Kampanje om psykisk helse

Kontoret er godt i gang med semesterets gjøremål. En av arbeidsoppgavene som står på agendaen nå er kampanje om psykisk helse. Du husker kanskje «Varm November»-kampanjen fra i fjor? Dette blir noe liknende.

Det er viktig å ta vare på en selv, men også hverandre. Vinteren er lang og mørk med eksamensperioder, siste innspurt med oppgaveskriving og for de fleste; veldig stressende. I følge studentenes helse- og trivselsundersøkelse SHoT 2010 er det dobbelt så mange kvinner med eksamensangst som menn. Hvorfor er det slik?

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus tilbyr psykologtjeneste til studenter som går på en institusjon som er medlem av SiO. Kapasiteten der er sprengt og det er mange studenter som ikke får den hjelpen de bør ha. Hva kan vi gjøre med det?

Synes du det er vanskelig å fortelle venner at du får psykologhjelp? Er det et tabu blant studentene å gå til psykolog? Det skal ikke være flaut å trenge hjelp en gang i blant. Det gjelder både små og store problemer. Få noen utenforstående til å hjelpe deg med  å samle tankene i hektiske perioder. Få noen til å hjelpe deg med å komme videre etter en vond opplevelse. Ha noen å snakke med i perioder hvor ting ikke går så bra. Det skal ikke være tabu å si at man går til psykolog.

Det er for å sette psykisk helse på dagsorden at studentene ønsker en kampanje som retter seg mot nettopp dette. Dager fylt med foredrag, arrangementer og aktiviteter. Hva ønsker du kampanjen skal fylles med? Hva synes DU er viktig å ta opp i et slikt tema?

Send meg en mail på fagpol@studentparlamentet.no og kom med dine ideer og ønsker. Vi trenger DIN hjelp for å sette psykisk helse på dagsorden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *