Still til valg på første forsamlingsmøte!

Tirsdag 25. januar er det duket for årets første forsamlingsmøte med en helt ny Forsamling. På møtet vil det bli avholdt en rekke valg, blant annet av medlemmer til desisjonskomiteen, valgkomiteen, styret og en felles vedtektskomité. I denne artikkelen finner du en oversikt over alle de ledige vervene.

Ønsker du å melde ditt kandidatur til ett eller flere verv kan du ta kontakt med Valgkomiteen på vk@studentparlamentet.no. De vil også kunne gi deg utfyllende informasjon. Husk, enhver registrert student ved Høgskolen i Oslo kan stille!

Styret: Styret i Studentparlamentet får delegert myndighet fra den øverste Forsamlingen til å foreta beslutninger på vegne av alle studentene på HiO. På møtet vil det bli valgt én representant fra hver av dagens syv avdelinger for å sikre en bred og representativ sammensetning i styret. Det skal også velges en personlig vararepresentant for hvert styremedlem.

Valgkomiteen: Komiteen består av fire medlemmer som skal være aktive i rekrutteringen av nye kandidater til Studentparlamentet, Norsk Studentorganisasjon og andre studentpolitiske verv. På møtet skal det velges inn fire medlemmer til Valgkomiteen, hvorav én leder. To av medlemmene vil også bli sittende i en felles valgkomité for HiO-HiAk.

Felles valgkomité: I forbindelse med sammenslåingen av HiO og HiAk er det ønskelig å danne en felles valgkomité for de to studentparlamentene. Komiteen skal bestå av to representanter fra hver høgskole. Denne valgkomiteen skal innstille på vervene i det nye studentdemokratiet. De to som blir valgt er også automatisk valgt inn i Valgkomiteen for Studentparlamentet ved HiO.

Desisjonskomiteen: Desisjonskomiteen er Studentparlamentets kontrollorgan som har i oppgave å kontrollere at alle vedtak og personvalg blir gjort i henhold til norsk lov, Studentparlamentets vedtekter og andre retningslinjer og vedtak. Komiteen skal tilse at Forsamlingens vedtak iverksettes og kontrollere at Studentparlamentets midler blir brukt i samsvar med tidligere avgjørelser. På møtet skal det velges tre medlemmer til komiteen. Én leder og to øvrige medlemmer.

Vedtektskomité: I forbindelse med sammenslåingen av HiO og HiAk er det ønskelig at de to studentparlamentene danner en felles vedtektskomité. Komiteen vil få i oppgave å utarbeide vedtekter til det nye Studentparlamentet. Med utgangspunkt i Innstillingsutvalgets føringer skal vedtektskomiteen i løpet av våren 2011 presentere et nytt sett med vedtekter som de to studentparlamentene kan enes om. Komiteen skal bestå av to representanter fra HiO, og to fra HiAk.

Hvis noe av dette hørtes interessant ut, meld ditt kandidatur til Valgkomiteen nå! Ikke glem at det vil også bli avholdt valg av medlemmer til de nyopprettede kultur- og kommunikasjonskomiteene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *