Lyser ut 200 000 kroner til Oslo-forskning

Alliansen «Kunnskap Oslo» lyser ut 200 000 kroner til beste forskningsbidrag på Oslo-tematikk 2011.

Oslo kommune lyser igjen ut 200 000 kroner i premier til beste forskningsarbeider på Oslo-tematikk i 2011. Premieordningen skal tilgodese forskning som er av strategisk interesse for byens økonomiske og sosiale utvikling. Kunnskap Oslo gir én premie (kr 100 000) for beste forskningsbidrag om Oslo-tematikk 2011 fra vitenskapelig ansatt, og to premier à kr 50 000 for beste forskningsbidrag til Oslo-tematikk 2011 fra mastergradsstudenter.

Aktuelle bidrag skal dreie seg om viktige temaer som befolkningsvekst og flerkulturelt fellesskap som utfordringer for politisk styring og velferdsutvikling. Et annet viktig tema er innovasjon/ verdiskaping og byens evne og vilje til forvaltning av talenter og kunnskapsmiljøer.

– For at Oslo skal takle den rekordstore befolkningsveksten fremover på en best mulig måte er kommunen avhengig av solid forskning og ny kunnskap som kan bidra til bedre kommunal oppgaveløsning og økt verdiskaping sier finansbyråd Kristin Vinje i en kommentar.

Forslag til kandidater kan fremmes av de institusjonene som er medlem av Kunnskap Oslo. Forslaget skal inneholde en kort faglig anbefaling av kandidaturet. Ved ellers likeverdige kandidatur, prioriteres kandidater fra prosjekter som involverer flere av byens kunnskapsinstitusjoner eller fagmiljøer. Søknadene vil bli vurdert av en tverrfaglig fagkomité.

– Jeg oppfordrer alle kunnskapsmiljøene i Oslo til å spre informasjon om denne premieordningen til alle ansatte i sine virksomheter, slik at det kommer inn så mange gode søknader som mulig, sier finansbyråd Kristin Vinje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *