Nytt studentparlament på plass

Valget til Studentparlamentet ved HiOA er over for i år. Totalt stemte 2256 studenter i valget. Det gir en valgoppslutning på 14,3%.

Utfyllende stemmetall og sammensetning av det nye Studentparlamentet finner du her.

For oss på kontoret kan årets parlamentsvalg oppsummeres med rekordmange kandidater, iherdig informasjonsarbeid, stor interesse, men dessverre for lav valgdeltakelse.

Med rekrutteringsrekord og hele 60 kandidater hadde et optimistisk arbeidsutvalg satt seg som mål å nå en valgoppslutning på minst 20%. Nå skal det sies at med en valgdeltakelse på 14,3% er stemmetallet høyere enn det har vært de siste årene på både HiAk og HiO. For oss er det likevel beklagelig at ikke flere studenter ønsker å benytte seg av stemmeretten sin.

På den annen side er Arbeidsutvalget godt fornøyd med den endelige sammensetningen av Studentparlamentet. I alt er 28 studieretninger representert, og resultatene viser tydelig at de største utdanningene på ingen måte har klart å presse ut kandidatene fra de mindre utdanningene. Kroneksempelet er en kandidat fra tolkutdanningen – en liten og helt fersk utdanning ved Høgskolen – som har klart å bli valgt inn på andre plass ved store Fakultet for Lærerutdanning.

Et stort aldersspenn og representanter fra begge studiesteder er med på å bidra til en bred representasjon i parlamentet. Forbedringspotensialet ligger i en jevnere kjønnsbalanse og flere kandidater fra Kjeller. Man ser også at enkelte av de største utdanningene ikke har fått inn noen representanter, til tross for et stort antall kandidater i valget.

For spørsmål eller kommentarer rundt parlamentsvalget, ta kontakt med Arbeidsutvalget på studentparlamentet@hioa.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *