Aleks blogger: Hvem skal betale?

De siste månedene har Studentparlamentet brukt mye tid på å få til en ny og bedre treningsavtale mellom HiOA og SiO.

Nå har vi fått tre alternativer, men er det egentlig tre realistiske alternativer?

  • Les bakgrunnssaken til parlamentet her 
  • Les Arbeidsutvalgets vurdering her

Høsten 2011 har HiOA-studenter trent hos SiO for 800 kroner per semester. HiOA og Studentparlamentet sponset morroa gjennom utleie av idrettshallen og 260 000 kroner, hvorav 150 000 kroner gikk fra studenttieren (som er en del av semesteravgiften). Hvem skal sponse neste semesters treningsfest?

Høgskolen og SiO har kommet frem til tre alternativer: Et som mer eller mindre er en videreføring av avtalen fra høsten 2011. Et som vinker «hadet» til SiO. Og et som viser SiO fingeren. Så har vi egentlig noe reelt valg? Er det ikke litt rart av HiOA å foreslå å ikke samarbeide med sin egen studentsamskipnad?

Hvis HiOA bestemmer seg for å ikke være med på å sponse treningstilbudet til SiO, vil det koste HiOA-studentene 1800 kroner per semester for å trene ved SiO sine anlegg. Med andre ord, ingen HiOA-studenter kommer til å trene hos SiO. Det betyr rundt 1200 færre kunder til SiO-idretten. Det vil si flere millioner kroner tapt.

Så hva skal vi gjøre? Skal vi gå 100 skritt tilbake fra sammenslåingen mellom SiO og OAS, og si «hadet» til SiO-idretten? Det ville vært veldig ironisk, da HiOA alltid har vært positive til sammenslåingen, og et av HiOA-studentenes hovedønsker for sammenslåing var å få samme treningstilbud som UiO-studentene. Det viser vel at HiOA ikke var klar over hva de gikk med på ved å gå inn i SiO. For man må faktisk være med på laget for å spille. Man må gi midler for å få noe tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *