Hey there – Still til valg i Studentparlamentet!

12052492_10156081575585464_3014473033738102965_o

I disse dager er vi på jakt etter representanter til Studentparlamentet (SP) her på HiOA. Du kan se på Studentparlamentet som studentenes eget lille Storting. Det er vi som sier studentens meninger i saker som angår studentene.

Frist til å stille er 23. oktober!

Studentparlamentet er det øverste studentpolitiske organet på høgskolen og de som stiller krav opp mot ledelsen av skolen vår. Studentparlamentet består av 26 valgte studenter fra de fire fakultetene; teknologi, kunst og design (TKD), helsefag (HF), samfunnsfag (SAM) og lærerutdanning og internasjonale studier (LUI). Alle studentene på HiOA stemmer på representanter fra sitt fakultet som skal snakke på vegne av dem. Det er ca. et møte i måneden der vi diskutere hva vi skal mene, hvilke tiltak vi ønsker oss og hvordan vi ønsker dem.

I Studentparlamentet jobber vi med alle mulige saker, både store og små, som angår din studiehverdag. Noen eksempler er PC på eksamen, luftkvalitet, praksisplasser, studenter inn i forskning, foreningsliv, studentassistenter, nok grupperom, inn- og utveksling, emneevaluering, studenters psykiske helse og bedre informasjon på nettet. Så mye forskjellig at du som student på HiOA garantert har en erfaring eller mening om noe.

Du tenker kanskje: Men dette er jeg ikke kvalifisert til? Da kan vi berolige deg med at der tar du feil. Alt du trenger for å sitte i Studentparlamentet er erfaring som student på HiOA! Om du allerede har meninger om noen av sakene vi jobber med er det en ekstra pluss. På en høgskole er hele poenget at alle byttes ut etter 1 eller 3 eller 5 år. Det betyr at de færreste har mye erfaring og alle får en rask og bratt læringskurve når de blir med. Vi har alle startet et sted og alle har muligheten – det handler bare om å gripe den!

Ved å være med i studentparlamentet får du erfaringer du vil få nytte av uansett hvor du vil videre i studier eller yrkeslivet. Du vil få trening i å formulere deg og snakke foran en forsamling som for eksempel kan hjelpe deg gjennom muntlige eksamener. Du får kunnskap og forståelse om hvordan en organisasjon fungerer og hvorfor avgjørelser som blir tatt på vegne av deg blir tatt. Du lærer hvordan politiske prosesser fungerer. Du får en CV som gir deg et konkurransefortrinn siden arbeidsplasser ønsker engasjerte ansatte. Du får gode kontakter blant studenter, ansatte og andre på- og utenfor HiOA. Du får erfaring med kommunikasjon og diskusjon.
Det høres kanskje litt skummelt ut? Slapp av! Alle som er med vet hvordan det er å starte og du får masse hjelp og støtte underveis;)

I tillegg til muligheten til å påvirke, erfaringene og fordelene du får ved å være med i Studentparlamentet får du også et nytt sosialt nettverk. Vi finner på masse gøy utenfor de faste møtene våre og mange av våre representanter har fått venner for livet!

Har jeg overbevist deg nå? Hvis du har lyst til å stille så er det bare å følge linken: www.hioa.no/spkandidat
Du vil ikke angre!

12081451_10156061814470640_220994233_n

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *