Dra på utveksling!

Ingrid-Lervik-var-i-Beijing-høsten-2014

På HiOA har du muligheten til å ta deler av studiet ditt i utlandet. Utveksling gir deg både faglige, personlige, sosiale erfaringer. I tillegg kan det være et konkurransefortrinn i karrieremuligheter.

Fristen for å søke er 15. februar.

For mer informasjon – ta kontakt med fakultetet ditt for å høre om mulighetene eller besøk https://student.hioa.no/hvorfor-dra
Utveksling er ikke en ferietur – det er mye, mye mer. I tillegg til å komme under huden på en ny kultur og oppleve et nytt land får du faglige erfaringer som vil berike utdanningen du er i gang med. Tilnærming og anvendelse av fagstoff og forskning er forskjellig fra land til land og utveksling kan gi deg nye innfallsvinkler for å forstå faget ditt. Det kan gjør deg mer bevisst og bidra til å gjøre det lettere for deg å tenke kritisk over faget ditt hjemme. I tillegg vil du få trening i å lese og formulere fagspråket ditt på et annet språk, noe som kan gi deg fordeler senere i studiet og karrieren.

Å ha vært på utveksling gjør deg mer aktuell blant arbeidsgivere. Undersøkelser viser at utveksling har en positiv effekt på studentenes jobbmuligheter fordi de tilegner seg personlige egenskaper som gjør dem attraktive. I noen tilfeller kan gi deg mer ansvar i ny jobb, og høyere lønn kan man også få.

I løpet av et studieopphold i utlandet vil du lære deg selv bedre å kjenne. Typiske tilbakemeldinger fra tidligere utvekslingsstudenter er at de oppdaget nye sider ved seg selv, ble flinkere til å tilpasse seg nye situasjoner, fikk økt selvtillit og ble flinkere til å ta utfordringer. Undersøkelser viser at studenter på utveksling utvikler positive egenskaper som toleranse, selvtillit, nysgjerrighet og evne til problemløsning. Du kan få nye venner og kontakter for livet som også kan være nyttig i jobb- eller forskningssamarbeid senere.

«Det har vært utrolig gøy å reise ut! Angrer ikke et sekund! Man får et annet syn på sitt eget liv og hva som virkelig betyr noe. Jeg mer selvsikker på det faglige, at jeg faktisk kan noe likevel. Jeg hadde ikke like mange ressurser som her hjemme, og da må man lære, og være litt kreativ, finne andre løsninger. Men! Det var bare å spørre de rundt deg!» – Rania

Grip sjansen når den byr seg!
https://www.youtube.com/watch?v=0rDrwi7Z6tQ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *