Sammenslåing mellom høgskolene i Oslo og Akershus er nå vedtatt

Sissel Østberg, rektor ved Høgskolen i Oslo, og Jan Grund, rektor ved Høgskolen i Akershus. Foto: Høgskolen i Oslo.

Styrene ved Høgskolen i Oslo og ved Høgskolen i Akeshus har blitt enige om at de ønsker å slå seg sammen til Høgskolen i Oslo og Akershus. De to høgskolene håper på en sammenslåing fra og med august 2011, og sender nå en søknad til Kunnskapsdepartementet, som endelig vil avgjøre om fusjonen blir en realitet eller ikke.

Den nye høgskolen får navnet Høgskolen i Oslo og Akershus, og vil ha studiested både i Pilestredet i Oslo og på Kjeller i Skedsmo.

Rektorene Sissel Østberg (HiO) og Jan Grund (HiAk) er fornøyd med vedtak om sammenslåing til Høgskolen i Oslo og Akershus.
Les mer om fusjonen på HiO-HiAks felles nettside.

– Et bedre tilbud

Til sammen vil Høgskolen i Oslo og Akershus bli landets største statlige høgskole, med 16 000 studenter og 1600 tilsatte.

– Ved å slå sammen høgskolene får regionen et bedre samordnet tilbud innen profesjonsrettet utdanning og forskning, sier rektorene ved de to høgskolene, Sissel Østberg (HiO) og Jan Grund (HiAk).

Den sammenslåtte høgskolen vil arbeide for å få status som universitet, og blir i tilfelle Oslo-Akershus-regionens tredje, ved siden av Universitetet i Oslo og Universitetet for miljø- og biovitenskap.

– Vi vil utvikle et profesjons- og arbeidslivsrettet universitet, spesialisert på utdanning og forskning omkring viktige samfunnsoppgaver, og som nødvendig supplement til de to andre universitetene i hovedstadsregionen, sier Østberg og Grund.

Legger vekt på involvering

Styret forutsetter at det arbeides aktivt med etablering av tverrfaglige og tverrgående temaer som kan binde sammen fagmiljøer på tvers av fakulteter og institutter.

I den videre utviklingen av den nye høgskolen må det legges vekt på involvering og bred medvirkning fra tilsatte og studenter.

Ved siden av den faglige utviklingen må det arbeides med kulturbygging og sikring av et godt arbeidsmiljø.

På engelsk får den nye høgskolen navnet Oslo and Akershus University of Applied Sciences.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *