Spennende verv ved den nye høgskolen

Tirsdag 7. juni kl. 17.00 avholdes konstituerende møte i interim-studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. På møtet skal det velges studentrepresentanter til en rekke nemnder og utvalg ved den nye høgskolen, og til Norsk Studentorganisasjon.

Interessert i læringsmiljø, studiekvalitet, nasjonal studentpolitikk eller høgskolens behandling av klagesaker? I så fall er det store sjanser for at dette kan være av interesse for deg!

Les mer om de ulike vervene her, og meld ditt kandidatur til studentparlamentet@hio.no eller parlamentet@hiak.no. Alle registrerte studenter ved HiO og HiAk kan stille til valg.

Læringsmiljøutvalget

Læringsmiljøutvalget skal på oppdrag fra Høgskolestyret bidra til at læringsmiljøet på institusjonene, herunder det psykiske og fysiske arbeidsmiljøet, er fullt forsvarlig ut fra en samlet vurdering av hensynet til studentenes helse, sikkerhet og velferd. Utvalget deltar i planleggingen av tiltak vedrørende læringsmiljø, og følger nøye utviklingen i spørsmål som angår studentenes sikkerhet og velferd. Utvalget har tre-fire møter i semesteret og jevnlige befaringer på fakultetene. Vervet er honorert og gjelder for studieåret 2011/2012. De ansatte og studentene har like mange representanter i Læringsmiljøutvalget. I år er det studentenes tur til å ha ledervervet. I tillegg skal det velges fire øvrige faste representanter, og minst fem vararepresentanter.

Studieutvalget

Studieutvalget får delegert oppgaver direkte fra Høgskolestyret. Arbeidet i utvalget går blant annet ut på å godkjenne studieplaner på styrets vegne, avgi høringsuttalelser til nasjonale rammeplaner, fastsette hvilke studietilbud som skal gis desentralisert, fastsette hvilke studier som skal evalueres eksternt, fastsette hvilke utenlandske samarbeidsland- og institusjoner det skal inngås avtaler med, fastsette kriterier for tildeling av strategiske midler innenfor internasjonalisering, foreta fordeling av kvotestudenter og annet. Utvalget skal følge opp kvalitetssikringsarbeidet til Høgskolen og gi innspill til styret om forslag til endringer i kvalitetssikringssystemet. Studieutvalget møtes tre-fire ganger i semesteret. Vervet er honorert og gjelder for studieåret 2011/2012.

Klagenemnda

Den sentrale Klagenemnda ved Høgskolen i Oslo og Akershus behandler klagesaker fra enkeltstudenter angående fusk, formelle feil ved eksamen, lokalt opptak og lignende. Klagenemnda mottar ganske mange saker i løpet av et semester, og har dermed møter ca én gang i måneden. Det skal velges to faste studentrepresentanter og to vararepresentanter til Klagenemnda for studieåret 2011/2012. Vervet er honorert.

Skikkethetsnemnda

Ved enkelte studieprogrammer ved Høgskolen i Oslo og Akershus kreves det en særskilt skikkethetsvurdering for å vurdere om studentene har de riktige faglige og personlige forutsetningene for å fungere i arbeidslivet. Ved alle lærer-, helse- og sosialfagutdanninger er det krav om skikkethetsvurdering. Hvis det er begrunnet tvil om en student er skikket for yrket vedkommende utdanner seg til, skal det foretas en skikkethetsvurdering. Denne vurderingen foretas av en sentral skikkethetsnemnd som oppnevnes av Høgskolestyret. Skikkethetsnemnda har tradisjonelt hatt svært få møter, siden de fleste studenter som anses ikke skikket blir veiledet ut av studiet før saken når nemnda. Dersom det er saker som reises for Skikkethetsnemnda, vil det imidlertid være vanskelige og omfattende saker som krever grundig behandling. Det skal velges to faste studentrepresentanter til Skikkethetsnemnda. Vervet gjelder for studieåret 2011/2012 og er honorert.

Landsstyret i Norsk Studentorganisasjon

Norsk Studentorganisasjon (NSO) er den største interesseorganisasjonen for studenter i Norge. NSO består av 44 medlemslag fra universiteter og høyskoler over hele landet, og representerer om lag 200 000 studenter. NSOs mål er å bedre studenters faglige, sosiale og økonomiske rettigheter. Arbeidet i NSO er først og fremst nasjonalt rettet, men organisasjonen er også aktiv i å påvirke europeisk utdanningspolitikk. NSO gir støtte til sine lokale medlemslag rundt om i landet, og den øverste politiske myndigheten i organisasjonen er det årlige landsmøtet der representanter fra alle medlemslagene samles for å vedta NSOs overordnede linjer. For å følge opp kontoret og arbeidsutvalget i NSO velger de lokale medlemslagene representanter til et landsstyre som møtes fem ganger i året. Til Landsstyret skal HiOA velge tre representanter som får i oppgave å tale HiOA-studentenes sak inn i den nasjonale og internasjonale politikken som NSO fører. På møtet den 7. juni skal det velges tre faste representanter og tre vararepresentanter til Landsstyret i NSO. Les mer om NSO her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *