Studentene sier nei til HiOAs universitetsplaner

På studentparlamentsmøte tirsdag kveld vedtok Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) å gå imot Høgskolens ambisjon om å bli universitet innen 2014.

– Vi i Studentparlamentet kan ikke stille oss bak HiOAs universitetsstrategi slik den foreligger i dag. Slik vi ser det har strategien vesentlige mangler, og viser ikke i tilstrekkelig grad hvordan universitetsstatus vil komme grunnutdanningene til gode, sier leder av Studentparlamentet Liv-Kristin Korssjøen.

Studentparlamentet etterlyser blant annet en tydelig satsning på praksis i utdanningen og stiller spørsmål ved hvilke økonomiske konsekvenser universitetssatsningen vil kunne få for bachelorutdanningene.

– Universitetsstatus gir ikke automatisk økte bevilgninger eller økonomiske rammer på lik linje med de etablerte universitetene. Vi frykter at økonomien vil være avhengig av bachelordanningene, og at kostbare master- og doktorgradsprogrammer vil trekke ressurser fra disse. Studentparlamentet anser ikke økt ekstern forskningsfinansiering som en sannsynlig inntektskilde ved flertallet av HiOAs utdanninger, sier Korssjøen.

Parlamentet er kritisk til hvordan prosessen rundt universitetssatsningen har vært håndtert, og mener den har blitt overskygget av andre omfattende og ressurskrevende prosesser, som for eksempel sammenslåingen mellom HiO og HiAk.

– Studentparlamentet krever at ledelsen ved HiOA legger frem hvilke økonomiske ressurser som har blitt brukt, og som kommer til å brukes, i forbindelse med universitetssatsningen. Vi forventer også at studentene blir tettere involvert i arbeidet med HiOAs strategi for 2012 – 2020, sier Korssjøen.

– Vi i Studentparlamentet mener at HiOA bør ha som ambisjon å tilby Norges beste bachelorbaserte profesjonsutdanninger. Det er ikke forenelig med universitetssatsningen slik den foreligger i dag, avslutter leder av Studentparlamentet Liv-Kristin Korssjøen.

Studentparlamentets vedtak kan leses i sin helhet her.

For ytterligere kommentarer, kontakt: Leder av Studentparlamentet ved HiOA, Liv-Kristin Rød Korssjøen. Tlf: 466 32 904, leder@studentparlamentet.no.

Pressebilde  (Foto: Torunn Brånå/ERGO).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *