Gratulerer med studieplass på HiOA

Først og fremst gratulerer med studieplass. Her kommer noen tips fra meg om hva du burde huske frem til studiestart og i den første tiden som student.

Møt opp på første dagen, gjør du ikke det mister du studieplassen din.

Sjekk ut denne nettsidene: www.hioa.no/studiestart. Her finner du informasjon du trenger som ny student, og vedrørende studiestart. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å delta på noen arrangementer i løpet av fadderukene, relasjonene man knytter i fadderukene kan føre til nye vennskap eller gode kollokviegrupper.

Videre bør du fikse stipend og lån på lånekassens nettsider tidligst mulig, da får du pengene tidlig inn på konto, noe som kan være nyttig når du skal betale depositum. Og har du ikke fått deg bolig enda, sjekk ut Samskipnaden i Oslo og Akershus sitt tilbud – www.sio.no/bolig Dersom de ikke har noe som passer sjekk www.finn.no og www.hybel.no. Det er mange om beinet for å få plass på boligmarkedet i august, så å spandere på seg en annonse kan være smart. I tillegg legg det ut på Facebook, Twitter, Instagram og andre steder du kan få folk du kjenner til å se det.

Kanskje kan det er noen du kjenner som trenger en å bo med. Men uansett er det ingen grunn til å stresse, Oslo er en stor by og det åpner seg alltid en ledig leilighet eller et ledig rom etter hvert.

Er du en av mange studenter, meg inkludert, som har behov for tilrettelegging under studiet er det flott hvis du gir beskjed om det allerede i sommer.  Da kan skolen gjøre det lettest mulig for deg ved starten, informasjon om tilretteleggingstilbudet finner du her: www.hioa.no/tilrettelegging

Nå skal jeg ikke stresse deg med mer ting du bør gjøre. Nå vil jeg anbefale deg å nyte det at du skal begynne på Høgskolen i Oslo og Akershus. Vi i Studentparlamentet gleder oss til å ha deg som medstudent. Vi kommer med flere tips og triks frem til og under studiestart! Om du har noen spørsmål er det bare å ta kontakt.AU

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *