Vi føler oss trygge på HiOA.

I disse dager er det mange unge mennesker som snart skal flytte til Oslo for første gang for å gå på HiOA. Med de siste dagers nyheter er det også en del mennesker som er skeptiske til å reise til Oslo og tenker at risikoen for at noe skal skje er større her. Oslo er en stor by og dermed er det kanskje større risiko, men ikke for at noe skjer akkurat der du er. De store byene har også flere politimenn og bedre beredskap og dermed jevner nok det ut faren noe. De fleste Osloborgere lever livene sine som vanlig og vi som sitter på HiOA i sommer føler oss ikke utrygge på jobb. Men hvis du allikevel syntes det er litt ubehagelig å skulle dra til storbyen, enten det er på grunn av terrortrusler eller bare at det er langt unna mor, det er bare å kontakte oss om du vil ha tips eller bare slå av en prat.

Jeg håpe at alle studenter ved HiOA om å holde seg oppdatert på situasjonen, og følge råd gitt fra politiet og PST. Det er mye spekulasjoner i disse dager, så det kan være fornuftig og holde hode kaldt. Husk at myndighetene jobber for deg og gir deg den informasjonen de kan, for at du skal føle deg trygg. Neste oppfordring er å sjekke ut HiOAs sikkerhetssider, her kan du leser mer om HiOAs sikkerhetsarbeid. Du kan lese deg opp flere temaer, alt fra nettsikkerhet, info om evakuering, taushetsplikter etc. Å lese disse sidene før du starter å studere i høst, er ingen dum ide, det er viktig informasjon om hvordan du skal sikre deg.

Lars Gule sier også at det sjeldent gjennomføres slike aksjoner når myndighetene går ut med advarsler av denne typen. Du kan lese et debattinnlegg fra han på Khrono . Jeg sa til Dagsrevyen 21 at: «jeg tror situasjonen er trygg og stabil for studentene på Høgskolen i Oslo og Akershus». Det mener jeg av hele mitt hjerte, for på HiOA har vi arbeidet med sikkerhetsarbeidet siden Kunnskapsdepartementet kom med krav om at alle skoler skal ha en beredskapsplan. HiOA har tatt grep om tematikken og sørget for å ha en beredskapsplan dersom uønskete situasjoner skulle oppstå.

HiOA er en skole med et stort mangfold, noe som verdsettes stort. Grunnen er at gjennom kunnskap og meningsutvekslinger utvikler man samfunnet. Gjennom forståelse for at andre ikke er som meg, og at alle ikke har samme bakgrunn som meg, har jeg blitt hørt og lært meg å høre på andre. Dette er en viktig egenskap når man skal jobbe med mennesker, noe som brorparten av studentene ved HiOA skal.

Oslo er en trygg by og HiOA er en trygg skole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *