Resultatene fra Studiebarometeret 2016 er her!

Studiebarometeret er en nasjonal undersøkelse som brukes for å måle studiekvalitet.I høst fikk alle studenter som gikk andre året på bachelor eller master muligheten til å svare på undersøkelsen og i dag ble resultatet lansert. Leder av Studentparlamentet har kommentert hva vi mener det er viktig å forbedre.

HiOA scorer fremdeles lavt på studentmedvirkning, men tallene har økt fra i fjor. Vi er glade for å se at studentene i større grad får muligheten til å påvirke egen studiehverdag. Dette er en trend vi i Studentparlamentet er superglade for, og dette ønsker vi å bidra til ved å lage en strategi for studentinvolvering. Denne strategien skal brukes som et verktøy for å gjøre det enklere for studenter å involvere seg og for HiOA å legge til rette for dette.

Vi tror tilrettelegging og motivering for studentinvolvering også vil bidra til økt kvalitet på studiene. Dette fordi vi tror at studenter som opplever å bli involvert og hørt vil tørre å komme med konstruktive tilbakemeldinger og delta aktivt med å forbedre kvaliteten på eget studie.

I år svarte 55 % av HiOAs studenter på Studiebarometeret, dette er vi veldig fornøyde med, men neste år, når flere studenter er involverte og engasjerte, ønsker vi at svarprosenten er enda høyere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *