Jul og gjennomslag

Vi håper du nå er klar for en velfortjent juleferie, etter mye eksamenslesing. Før du tar ferie, vil vi bare fortelle deg litt om hva som har skjedd i det siste. På høgskolestyremøtet fredag den 15. desember fikk studentene gjennomslag!

På møtet i oktober vedtok vi en resolusjon om utflukter med egenandel. I resolusjonen krevde blant annet Studentparlamentet at:

  HiOA skal følge loven og søke Kunnskapsdepartementet om særskilt tillatelse ved krav om obligatorisk oppmøte på utflukter med egenandel.

  Høgskolen presiserer regler for dette også i egne retningslinjer og signaliserer dette for emneansvarlige.

–  Alternative opplegg skal opplyses om på lik linje som utflukter med egenandel, og skal være et tilfredsstillende alternativ som er faglig forsvarlig.

I emner med egenandel på obligatoriske utflukter må dette opplyses om i emneplanen med overslag over kostnader.

I forbindelse med revidering av «retningslinjer for egenbetaling» har høgskolestyret vedtatt at fakultetene skal rapportere graden av egenbetaling, som f.eks materialpenger og egenbetaling på obligatoriske studieturer. Dette innebærer at høgskolen nå tar ansvar, og vil undersøke saken for å kunne ivareta studentenes rettigheter. Det er vi glade for!

I tillegg vedtok høgskolestyret at de ønsker navnet OsloMet – Storbyuniversitetet når vi nå sender inn vår endelige søknad til regjeringen og kongen i statsråd. Nå blir vi snart universitet! Så hvem vet – kanskje ditt vitnemål blir fra OsloMet – Storbyuniversitetet?

Vi ønsker deg en god jul, og gleder oss til et nytt år der vi får jobbe for dere. Husk å slappe godt av, slik at du er klar for et nytt semester. Vi tar ferie denne uken, men er tilbake igjen 2. januar.

Foto: Edvard W. Bjørnson

Stor juleklem fra arbeidsutvalget til Studentparlamentet! God jul og godt gjennomslag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *